Isler
2016. március 30. írta: Schoffhauzer Barbara

Isler

Kakaós linzer tészta:

30dkg liszt

20dkg margarin

10dkg porcukor

1db tojássárgája

5-10dkg szerencsi (cicás) kakaópor (ki mennyire szereti kakaósan)

1 citrom reszelt héjja

1cs. vanílliás cukor

 

Elkészítés:

Elsőként a porcukrot és a margarint összegyúrjuk, jó alaposan, hogy ne legyen csomós.

Utána a tojássárgáját és az ízesítő anyagokat (citrrom héj, vanílliáscukor) gyúrjuk bele.

Közben a lisztet és a kakaóport is összekeverjük.

Ezután mehet a masszához a szárazanyag. Jól összegyúrjuk.

A hűtőben pihen 20 percet a tészta. (kicsit összeszedi magát és az állaga is jó lesz)

 

Kivesszük a hűtőből és kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, majd tetszőleges nagyságú kiszúróformával szaggatjuk.

180fokon sütjük! Figyeljünk, mert gyorsan sül!

 

Ha kihűlt a tészta (általában piros) lekvárral töltjük én most házi meggyel töltöttem. A szakirodalom szerint ribizli íz kerűlne bele...de ott sokminden másként van, főként ennél a sütinél!! 2kakaós linzerlap közé töltjük a lekvárt.

Betesszük dermedni a hűtőbe, míg megolvasztjuk a csokit! (így nem csúszik szét, mikor dolgozunk vele)

 

A külsejéhez csokit olvasztunk Szigorúan vízgőz felett!!!! a legjobb az étcsoki..bár nálunk most a képen pont nem ezzel készűlt, mert valaki nem azt hozta amit írtam a bevásárló listára.. :D de így is finom lett!

A csokit testhőmérsékletűre kell felolvasztani, így nem teszünk kárt a készítményben és gyönyörűen lehet vele dolgozni, tovább eltartható. 36 fokosra melegítsük, ha beletesszük az ujjunkat nem forró, nem meleg. (kézmeleg)

Az összetöltött islereket fejjel lefelé bele tesszük a csokiba, úgy lenyomjuk, hogy oldaluk is csokis legyen, de az aljuk NE!!(úgy nehéz lesz felszedni, lehet, hogy el is törjük, mert rádermed a rácsra.)

Óvatosa kiemeljük és egy rácsra tesszük lecsöpögni. Ha nincsen rácsunk jó a zsírpapír is/szilikonos sütőpapír, bár itt kicsit szétfolyik és pereme lesz a csokinak az oldalán.

Míg a csoki meg nem köt díszíthetjük én most dr. oetkeres dekor cukrot szórtam rájuk és néhányra szeletelt mandulát.

Hagyjuk megdermedni (a hűtőben gyorsabb) és kész is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://schoffhauzerbarbara.blog.hu/api/trackback/id/tr528546532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása