Sok magvas-rozsos zsemle buci
2016. május 01. írta: Schoffhauzer Barbara

Sok magvas-rozsos zsemle buci

Hozzávalók:

6g szárított élesztő

2dkg só

38dkg magvas rozsliszt/ sima rozsliszt és a magvakat tetszés szerint külön adagoljuk

23dkg/dl langyos víz

 

Én VitaMill márkájú liszt keveréket használtam most és imádtam!!!

 

Készítés:

A vízbe tettem a tengeri sót.

Egy nagy tálkába tettem a lisztet és a tetejére szórtam az élesztőt.

A vizet úgy öntöttem, hogy az élesztőt ne érje! (a só elpusztítja az élesztő gombákat ha túl sok/közvetlen érintkezik).

Óvatosan elkezdtem a kezemmel a lisztet a vízbe keverni, majd az egészet szépen össze dolgoztam.

Ragacsos tésztát kaptunk.

40 perc pihenő következik, takarjuk le a tésztát konyharuhával.

Ha letelt alakítsunk belőle 6db kis gömböcöt (én így csinálom: egyik tenyerem nyitva, ráteszem a tésztát, másik kezemet ráhelyezem a tetejére egy "c"-t formázva és kis nyomást kifejtve rá körbe-körbe mozgatom a hajlított tenyeremet).

Ha nagyon ragad BL 55-ös liszttel, finom búzaliszttel kicsit lehet lisztezni a tésztát!

Papírozott (sütőpapír) tepsire helyezzük a bucikat és addig pihentetjük, míg a duplájukra nem nőnek! Meleg levegőn ez gyorsul!

A sütő utolsó előtti  fokozatába tegyük a tepsit, így a bucik nem égnek meg!

Vízzel kenjük meg a tetejüket!

220-200 fokon süssük, előmelegített sütőben 10-15 percig, majd 200-180 fokon 15-20 percig!

Ne nyitogassuk túl sokat a sütőt, mert össze esik a tészta!

Ha kivettük kenjük meg tetejüket vízzel!

Hagyjuk kihűlni a levegőn! :)

 

Kenyeret is szoktak esküvőkre adni, mert igen mély jelentése van! Jelenti a békét, tisztaságot, önfeláldozást, szentséget, összetartozást, Jézus teste..vannak esküvők, ahol kenyértörés is van, vagy kenyér cipő tánc..stb.

A bejegyzés trackback címe:

https://schoffhauzerbarbara.blog.hu/api/trackback/id/tr218676766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása