Héjában sült krumpli köretnek
2016. május 01. írta: Schoffhauzer Barbara

Héjában sült krumpli köretnek

Ez a kedvenc köreteim egyike!

Hozzávalók:

5-6 szem nagyobb krumpli

kevés e.sz.oliva olaj

friss petrezselyem

 

1. krumplit megmossuk, lecsepegtetjük, felkockázzuk.

2. a krumplikat tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, locsoljuk meg egy kevés olajjal, majd szórjunk rá aprított petrezselymet.

3. Alufóliával lefedve 1 órát sütjük 190-200 fokon.

4. ha letelt az 1 óra megnézzük, hogy puha-e a krumpli, ha igen akkor levehetjük a fóliát és süthetjük tovább anélkül, egészen addig, míg a teteje kicsit meg nem pirul.

5. ha arany barnás a teteje kivehetjük és kihűlés után tálalhatjuk. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://schoffhauzerbarbara.blog.hu/api/trackback/id/tr48676716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása