Hozzávalók:
5-6 szem krumpli (nagyobbak)
5db tojás +1db
2 kis doboz tejföl (laktóz mentes)
10db virsli (350g, laktóz- és gluténmentes)
kevés sajt (kb. 100g laktóz mentes)
kevés víz (kb.1dl)
1db kisebb vöröshagyma
Díszítéshez: Bazsalikom levél
Készítés:
Krumpli: megpucoljuk, megmossuk,majd puhára főzzük forró sós vízben! Ha kész felkarikázzuk: 1,5cm vastagra kb.
Tojás:megmossuk és 5db-ot sós vízben főzünk. Ha készen van megpucoljuk és vékonyan szeljük.
Virsli+hagyma: a hagyma külső részét eltávolítjuk, majd vékony karikákra szeljük és kevés olajon megpirítjuk a felkarikázott (2-3cm vastagra vágjuk) virslivel együtt és sózzuk.
Öntet: Kevés sót a tejföllel és 1db tojással kikeverünk és a kevés vizet (kb. 1dl) is hozzá öntjük.
Sajt: lereszeljük a reszelő kisebbik lyukán!
Jénai tálba rétegezzük:
Alulra a felkarikázott krumpli, majd rá a tojás és a virslis hagyma, erre jöhet az öntet és a sajt. Így rétegezzük, mindegyik réteget sózzuk, de figyeljünk, hogy a tetejére krumpli kerüljön, azt is meglocsoljuk az öntettel és kevés sajttal szórjuk.
180 fokon sütjük, míg a teteje meg nem barnul egy kicsit!
Ha kihűlt a teteje akkor díszíthetjük bazsalikom levéllel. (A melegtől megfonnyad a levél)