Rakott krupli (laktóz mentes és gluténmentes)
2016. május 01. írta: Schoffhauzer Barbara

Rakott krupli (laktóz mentes és gluténmentes)

Hozzávalók:

5-6 szem krumpli (nagyobbak)

5db tojás +1db

2 kis doboz tejföl (laktóz mentes)

10db virsli (350g, laktóz- és gluténmentes)

kevés sajt (kb. 100g laktóz mentes)

kevés víz (kb.1dl)

1db kisebb vöröshagyma

Díszítéshez: Bazsalikom levél

 

Készítés:

Krumpli: megpucoljuk, megmossuk,majd puhára főzzük forró sós vízben! Ha kész felkarikázzuk: 1,5cm vastagra kb.

Tojás:megmossuk és 5db-ot sós vízben főzünk. Ha készen van megpucoljuk és vékonyan szeljük.

Virsli+hagyma: a hagyma külső részét eltávolítjuk, majd vékony karikákra szeljük és kevés olajon megpirítjuk a felkarikázott (2-3cm vastagra vágjuk) virslivel együtt és sózzuk.

Öntet: Kevés sót a tejföllel és 1db tojással kikeverünk és a kevés vizet (kb. 1dl) is hozzá öntjük.

Sajt: lereszeljük a reszelő kisebbik lyukán!

 

Jénai tálba rétegezzük:

Alulra a felkarikázott krumpli, majd rá a tojás és a virslis hagyma, erre jöhet az öntet és a sajt. Így rétegezzük, mindegyik réteget sózzuk, de figyeljünk, hogy a tetejére krumpli kerüljön, azt is meglocsoljuk az öntettel és kevés sajttal szórjuk.

180 fokon sütjük, míg a teteje meg nem barnul egy kicsit!

Ha kihűlt a teteje akkor díszíthetjük bazsalikom levéllel. (A melegtől megfonnyad a levél)

A bejegyzés trackback címe:

https://schoffhauzerbarbara.blog.hu/api/trackback/id/tr968676850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása