muffin
2016. április 12. írta: Schoffhauzer Barbara

muffin

Hozzávalók:

2 kis doboz tejföl / kefír (én ennek a dobozkáját használom a többi anyag kiméréséhez)

4 kis tejfölös doboznyi liszt

1 kis tejfölös doboznyi olaj (napraforgó/kókusz/pálma)

2 kis tejfölös doboznyi cukor

 

1cs. sütőpor

1cs. vaníliás cukor

 2db tojás

 

Készítése:

Mindent egybe öntünk, csomómentesre keverjük.

Muffin formákat kipapírozzuk, ha nincs otthon muffin papír, akkor jó a sütőpapír, de akár alufóliázhatjuk is a formát. Ha egyik sincs otthon akkor jöhet a jó öreg zsiradékos-lisztes megoldás is. (A sütőformákat ki kell kenni zsiradékkal legjobb a folyós állagú, és utána vékonyan lisztezni.) Én ezt azért nem szeretem mert sokat kell vakargatni a formát mosogatásnál és szinte mindig karcolgatom szegényt.

 

1ek. tésztát teszünk mindegyik aljába, majd arra jöhet a töltelék (durvára vágott csoki / lekvár / gyümölcs / aszalt gyümölcs..stb) és újból 1ek. tészta a tetejére. Ha szeretnénk a tetejét is megszórhatjuk valamivel pl. csokidara, magvak, dekor cukor..stb. Töltelék nélkül is elkészíthető, bár úgy nincs benne annyi élvezeti érték.

Maximum 3/4-ig tegyük a tésztát a formákba, mert megnő sütéskor!

180fokon sütjük. Szép aranybarnára sütjük. Én hústűvel szoktam ellenőrizni, hogy jó-e. (Ha megszúrjuk és ráragad a tűre tészta, akkor még nyers.)

Kihűlés után fogyaszthatjuk! :D Mi és eddig az össze vendégünk imádta ezt a muffint. :D

Jó ültető"kártyának" is, köszönőajándéknak is!

A bejegyzés trackback címe:

https://schoffhauzerbarbara.blog.hu/api/trackback/id/tr358546744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása