Palacsinta
2016. május 04. írta: Schoffhauzer Barbara

Palacsinta

Hozzávalók:

Kb. 15-20db palacsinta jön ki belőle. Nekünk kis (20cm-es átmérőjű) palacsinta sütőnk van.

20dkg liszt (10 púpos ek.)

2db tojás

3dl tej (laktóz mentes mizo)

3dl szénsavas víz

1csipet só

1dl kókusz olaj (folyékony állapotban-> mikrózd, vagy serpenyőn melegítsd, de ne legyen túl forró)

Ha nincs kókusz olaj lehet bármi más is, ami zsiradék, de az olivának nagyon intenzív íze van, így átveszi a tészta is.

 

Készítés:

Mindent keverjünk jól össze, csomó mentesre géppel. Én az olajat úgy öntöttem hozzá, hogy közben folyamatosan kevergettem, nehogy a meleg olaj kárt tegyen a tésztában.

A víznél kicsivel sűrűbbnek kell lennie.

Előmelegített serpenyőre teszünk egy kevés olajat. Ha felforrósodott fél merőkanállal merünk bele tésztát.

Körbemozgatjuk a serpenyőt, úgy hogy a serpenyő egész alján legyen tészta, viszonylag egyenletesen szétfolyatva.

Közepes lángon sütjük.

Ha a tészta kezd elválni a serpenyő oldalsó falától akkor lassan fordítani kell a tésztát, én megszoktam várni, míg aranybarna nem lesz a pereme, és akkor szoktam egy fordító lapáttal alányúlni és megfordítani.

A másik felét is megsütjük, majd egy tányérra helyezzük.

A többit ugyanígy sütjük,  nyugodtan egymásra halmozhatjuk egy tányérra mindet.

A bejegyzés trackback címe:

https://schoffhauzerbarbara.blog.hu/api/trackback/id/tr728686546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása