Hozzávalók:
Kb. 15-20db palacsinta jön ki belőle. Nekünk kis (20cm-es átmérőjű) palacsinta sütőnk van.
20dkg liszt (10 púpos ek.)
2db tojás
3dl tej (laktóz mentes mizo)
3dl szénsavas víz
1csipet só
1dl kókusz olaj (folyékony állapotban-> mikrózd, vagy serpenyőn melegítsd, de ne legyen túl forró)
Ha nincs kókusz olaj lehet bármi más is, ami zsiradék, de az olivának nagyon intenzív íze van, így átveszi a tészta is.
Készítés:
Mindent keverjünk jól össze, csomó mentesre géppel. Én az olajat úgy öntöttem hozzá, hogy közben folyamatosan kevergettem, nehogy a meleg olaj kárt tegyen a tésztában.
A víznél kicsivel sűrűbbnek kell lennie.
Előmelegített serpenyőre teszünk egy kevés olajat. Ha felforrósodott fél merőkanállal merünk bele tésztát.
Körbemozgatjuk a serpenyőt, úgy hogy a serpenyő egész alján legyen tészta, viszonylag egyenletesen szétfolyatva.
Közepes lángon sütjük.
Ha a tészta kezd elválni a serpenyő oldalsó falától akkor lassan fordítani kell a tésztát, én megszoktam várni, míg aranybarna nem lesz a pereme, és akkor szoktam egy fordító lapáttal alányúlni és megfordítani.
A másik felét is megsütjük, majd egy tányérra helyezzük.
A többit ugyanígy sütjük, nyugodtan egymásra halmozhatjuk egy tányérra mindet.