Diétás gyümölcsös kosárka (sütemény)
2016. május 15. írta: Schoffhauzer Barbara

Diétás gyümölcsös kosárka (sütemény)

Recept:

Omlós tészta:

15dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt

15dkg zabliszt (zabpehely liszt is megfelel, ha nincs más)

20dkg margarin

10dkg barna cukor

0,5-1dkg fahéj (őrölt)

fél citrom reszelt héja

1cs. vaníliás cukor

1db tojás sárgája

 

Elkészítés:

A tészta összes hozzávalóját egy tálba tesszük, majd jól összegyúrjuk.

Kinyújtjuk. Valamelyik liszttel, ( én tönköllyel szoktam szórni) szórjunk alá nyújtáskor, hogy ne ragadjon le.

A kinyújtott tésztánkat egy nagyobb szájú pohárral szaggatjuk, majd a kosárka formánkba bele simítgatjuk.

 

160 fokon sütjük. (míg a széle picit megbarnul és az alja már nem nyers.

 

Gyümölcsök: le kell őket zselézni egyesével, így nem barnulnak, fonnyadnak, száradnak ki. Várd meg, míg rádermed.

 

Tölteléke:

Pudingot főzünk (puding tasak hátulján lévő utasítás szerint, ez soknál eltérő ) és melegen bele kanalazzuk a kosárkákba. Kb. 1 ek. megy mindegyikbe.

Dermedés előtt helyezzük bele a lezselézett gyümölcsöket.

 

Tipp.:

Ha diétás csokit melegítünk vízgőz felett, akkor abba bele mártogathatjuk a kosárkák külsejét, így még díszesebb. (lecsepegtetés fejjel lefelé)

A bejegyzés trackback címe:

https://schoffhauzerbarbara.blog.hu/api/trackback/id/tr708717506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása