Recept:
Omlós tészta:
15dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
15dkg zabliszt (zabpehely liszt is megfelel, ha nincs más)
20dkg margarin
10dkg barna cukor
0,5-1dkg fahéj (őrölt)
fél citrom reszelt héja
1cs. vaníliás cukor
1db tojás sárgája
Elkészítés:
A tészta összes hozzávalóját egy tálba tesszük, majd jól összegyúrjuk.
Kinyújtjuk. Valamelyik liszttel, ( én tönköllyel szoktam szórni) szórjunk alá nyújtáskor, hogy ne ragadjon le.
A kinyújtott tésztánkat egy nagyobb szájú pohárral szaggatjuk, majd a kosárka formánkba bele simítgatjuk.
160 fokon sütjük. (míg a széle picit megbarnul és az alja már nem nyers.
Gyümölcsök: le kell őket zselézni egyesével, így nem barnulnak, fonnyadnak, száradnak ki. Várd meg, míg rádermed.
Tölteléke:
Pudingot főzünk (puding tasak hátulján lévő utasítás szerint, ez soknál eltérő ) és melegen bele kanalazzuk a kosárkákba. Kb. 1 ek. megy mindegyikbe.
Dermedés előtt helyezzük bele a lezselézett gyümölcsöket.
Tipp.:
Ha diétás csokit melegítünk vízgőz felett, akkor abba bele mártogathatjuk a kosárkák külsejét, így még díszesebb. (lecsepegtetés fejjel lefelé)