Teljes Kiőrlésű Lisztből és Barna Cukorral készült: Túrós Pite
2016. április 10. írta: Schoffhauzer Barbara

Teljes Kiőrlésű Lisztből és Barna Cukorral készült: Túrós Pite

Recept:

Omlós tészta:

30dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt

30dkg zabliszt (zabpehely liszt is megfelel, ha nincs más)

40dkg margarin

20dkg barna cukor

1dkg fahéj (őrölt)

fél citrom reszelt héja

1cs. vaníliás cukor

2db tojás sárgája

 

Túró töltelék:

1kg túró (én a nagyobb szemű zacskósat jobban szeretem, mint a papírba csomagolt törtet)

fél citrom reszelt héja

1cs. vaníliás cukor

18dkg barna cukor

16dkg búzadara (étkezési)

2db tojás fehérje

2db egész tojás

 

Elkészítés:

A tészta összes hozzávalóját egy tálba tesszük, majd jól összegyúrjuk.

Félbe vesszük a tésztát és az egyik felét kinyújtjuk. Valamelyik liszttel, ( én tönköllyel szoktam szórni) szórjunk alá nyújtáskor, hogy ne ragadjon le.

A nyújtott tésztadarabunkat a pite formába tesszük. (nem kell vajazni/ papírozni, mert a zsiradék kiolvad a tésztából süléskor, így nem ragad le). Az alja és az oldala is tésztás legyen!

A felesleget eltávolítjuk, de előtte a tésztát szépen eligazítjuk a formába, hogy jól bele simuljon.

A túró töltelék hozzávalóit egybe öntjük és jól össze dolgozzuk kézzel.

4-5 perc pihenőt adunk a túrónak. (Búzadara megduzzadhasson)

Addig kinyújtjuk a másik tésztát is.

A túró tölteléket bele tesszük a piteformába, amit előzőleg kibéleltünk a tészta felével.

Elegyengetjük a tölteléket.

A kinyújtott tésztát rátesszük a töltelékre. Rásimítjuk, de csak óvatosan! Ha szeretnénk szélét formázni most megtehetjük. Én villával lenyomkodtam. Tetejét megszúrkodjuk!

 

180-160fokon sütjük

1órát sül. (nekem eddig mindig kerek egy óra alatt sült meg!)

A bejegyzés trackback címe:

https://schoffhauzerbarbara.blog.hu/api/trackback/id/tr468584140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása