Gluténmentes Feketeerdő torta
2016. január 29. írta: Schoffhauzer Barbara

Gluténmentes Feketeerdő torta

Hozzávalók:

Piskót:

6db tojás

12dkg cukor

12dkg schar mix it liszt

3dkg cicás (szerencsi) kakaópor (gluténmentes)

 

Krémhez:

1cs vanílliáspudingpor haas (glutén mentes)

2dl tej

6dkg cukor

3dl tejszín

 

Gyümölcs réteghez:

2-3 ek. meggylekvár

meggy befőtt

fagyasztott gyümölcs (ribizli)

 

Díszítéshez:

fél tábla torta bevonó csoki (glutén mentes)

2dl tejszín

 

Piskóta készítés:

- tojásokat ketté választjuk.

- a fehérjét a cukor 1/3-val habbá veretjük

- a tojássárgáját a többi cukorral krémesre veretjük.

- a habot óvatosan belekeverjük a cukros sárgájához.

- a lisztet elkeverjük jól a kakaóporral.

- óvatosan a habkrémhez keverjük a lisztes keveréket.

Sütőpapírozott aljú tortaformába öntjük a masszát.

180 fokon sütjük.

 

Krém készítése:

- puding felfőzése: pudingport kevés tejjel csomómentesre keverjük.

- a többi tejet a cukorral feltesszük forrni.

- ha forr a tej beleöntjük a poros keveréket. Besűrítjük.

- miután besűrűsödött levesszük a gázról és hagyjuk kihűlni.

- ha kihűlt akkor kézi habverővel csomómentesre kevertetjük, majd a habtejszínt hozzá öntjük és habbá kevertetjük.

 Össze állítás:

A piskótát 2-be vágjuk. Az aljára kenünk forró lekvárt (ha forró könnyebb kenni). Miután kihűlt ráhalmozzuk a gyümölcsöket egyenletesen. Ezután a krémet rákenjük, rá helyezzük a felső piskóta réteget is.

 

Tejszínt habbá verjük és körbe kenjük vele a tortát, ha szeretnénk habrózsát is tehetünk rá.

A csokit olaj NÉLKÜL felmelegítjük vízgőz felett és sütőpapírra formákat készítünk.

Én pillangókat készítettem:    sütőpapírt félbe hajtom, majd kisimítom és a csokit pillangó alakzatba rá spriccelem, majd 2 nagyobb sótartó közé helyezem a papírt, így "V" alakot kap a pillangó dermedés közben. Ha megdermedt óvatosan leszedem a sütőpapírról.

A bejegyzés trackback címe:

https://schoffhauzerbarbara.blog.hu/api/trackback/id/tr778317114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása