Hozzávalók:
Piskót:
6db tojás
12dkg cukor
12dkg schar mix it liszt
3dkg cicás (szerencsi) kakaópor (gluténmentes)
Krémhez:
1cs vanílliáspudingpor haas (glutén mentes)
2dl tej
6dkg cukor
3dl tejszín
Gyümölcs réteghez:
2-3 ek. meggylekvár
meggy befőtt
fagyasztott gyümölcs (ribizli)
Díszítéshez:
fél tábla torta bevonó csoki (glutén mentes)
2dl tejszín
Piskóta készítés:
- tojásokat ketté választjuk.
- a fehérjét a cukor 1/3-val habbá veretjük
- a tojássárgáját a többi cukorral krémesre veretjük.
- a habot óvatosan belekeverjük a cukros sárgájához.
- a lisztet elkeverjük jól a kakaóporral.
- óvatosan a habkrémhez keverjük a lisztes keveréket.
Sütőpapírozott aljú tortaformába öntjük a masszát.
180 fokon sütjük.
Krém készítése:
- puding felfőzése: pudingport kevés tejjel csomómentesre keverjük.
- a többi tejet a cukorral feltesszük forrni.
- ha forr a tej beleöntjük a poros keveréket. Besűrítjük.
- miután besűrűsödött levesszük a gázról és hagyjuk kihűlni.
- ha kihűlt akkor kézi habverővel csomómentesre kevertetjük, majd a habtejszínt hozzá öntjük és habbá kevertetjük.
Össze állítás:
A piskótát 2-be vágjuk. Az aljára kenünk forró lekvárt (ha forró könnyebb kenni). Miután kihűlt ráhalmozzuk a gyümölcsöket egyenletesen. Ezután a krémet rákenjük, rá helyezzük a felső piskóta réteget is.
Tejszínt habbá verjük és körbe kenjük vele a tortát, ha szeretnénk habrózsát is tehetünk rá.
A csokit olaj NÉLKÜL felmelegítjük vízgőz felett és sütőpapírra formákat készítünk.
Én pillangókat készítettem: sütőpapírt félbe hajtom, majd kisimítom és a csokit pillangó alakzatba rá spriccelem, majd 2 nagyobb sótartó közé helyezem a papírt, így "V" alakot kap a pillangó dermedés közben. Ha megdermedt óvatosan leszedem a sütőpapírról.