Rakott Padlizsán (glutén és laktóz mentesen is elkészíthető)
2016. április 12. írta: Schoffhauzer Barbara

Rakott Padlizsán (glutén és laktóz mentesen is elkészíthető)

Hozzávalók:

2db kis doboz (laktóz mentes) tejföl

5db (bio) tojás

1gerezd friss fokhagyma

kevés (2-3 szál) petrezselyem

6-7 nagyobb szem burgonya

(tengeri) só

300g mozzarella sajt

 

Készítés:

4db tojást megfőzünk sós vízben.

Az összes krumplit megfőzzük jó puhára sós vízben.

A padlizsánt 1,5-1 cm vastagra szeljük, majd megsózzuk és pihenni hagyjuk.

A gerezd fokhagymát megpucoljuk, összenyomjuk egy késsel és felaprítjuk.

A petrezselymet felaprítjuk.

 

A tejfölt beletesszük egy tálba, majd annyi vizet öntünk hozzá, hogy hígabban folyós legyen. Hozzákeverünk egy kevés sót, a petrezselymet, fokhagymát és 1db tojást bele ütünk. Állni hagyjuk, hogy átvegye a tejföl jól az ízeket.

Ha a krumpli megfőtt felkarikázzuk 1cm vastagra.

A főtt tojásról lehúzzuk a héját és felszeljük.

 

A tepsit kivajazzuk.

Alulra tesszük a krumpli felét, majd leöntjük a tejföl 1/3-val.Rátesszük a padlizsánt, megsózzuk kicsit és sajttal megszórjuk. Erre jöhet a főtt tojás, a maradt tejföl fele, a sajtból egy kevés.

Jöhet erre a maradék krumpli, rá a tejföl, pici só és a sajt.

 

180fokon sütjük, míg a tetején a sajt meg nem pirul nagyjából egyenletesen.

Én bazsalikom levéllel díszítettem és tálaltam kihűlés után.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://schoffhauzerbarbara.blog.hu/api/trackback/id/tr258590090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása