Hozzávalók:
2db kis doboz (laktóz mentes) tejföl
5db (bio) tojás
1gerezd friss fokhagyma
kevés (2-3 szál) petrezselyem
6-7 nagyobb szem burgonya
(tengeri) só
300g mozzarella sajt
Készítés:
4db tojást megfőzünk sós vízben.
Az összes krumplit megfőzzük jó puhára sós vízben.
A padlizsánt 1,5-1 cm vastagra szeljük, majd megsózzuk és pihenni hagyjuk.
A gerezd fokhagymát megpucoljuk, összenyomjuk egy késsel és felaprítjuk.
A petrezselymet felaprítjuk.
A tejfölt beletesszük egy tálba, majd annyi vizet öntünk hozzá, hogy hígabban folyós legyen. Hozzákeverünk egy kevés sót, a petrezselymet, fokhagymát és 1db tojást bele ütünk. Állni hagyjuk, hogy átvegye a tejföl jól az ízeket.
Ha a krumpli megfőtt felkarikázzuk 1cm vastagra.
A főtt tojásról lehúzzuk a héját és felszeljük.
A tepsit kivajazzuk.
Alulra tesszük a krumpli felét, majd leöntjük a tejföl 1/3-val.Rátesszük a padlizsánt, megsózzuk kicsit és sajttal megszórjuk. Erre jöhet a főtt tojás, a maradt tejföl fele, a sajtból egy kevés.
Jöhet erre a maradék krumpli, rá a tejföl, pici só és a sajt.
180fokon sütjük, míg a tetején a sajt meg nem pirul nagyjából egyenletesen.
Én bazsalikom levéllel díszítettem és tálaltam kihűlés után.