Bonbon
2016. március 30. írta: Schoffhauzer Barbara

Bonbon

Hozzávalók:

Sok-sok csokoládé, még a legolcsóbb tescossal is lehet jól dolgozni és egész finom..

Mogyoró/dió/aszalt apró gyümölcs/pisztácia/csoki drazsé..stb.

Bonbon forma

Hűtő, fagyasztó része

Nem szőrt hullató ecset (javasolom a fehéres színű mű festő ecseteket)

Kanál

Spatula

 

Készítés:

A csokoládét vízgőz felett 36fokosra felolvasztjuk. Testhőmérsékletűre, nem meleg, ha bele érünk, de már folyós. Ecset segítségével jól kikenjük a forma alját, oldalát.

Fagyasztóban dermesztjük kb. 5 perc

Kivesszük, tele tesszük minden jóval. Bele kanalazzuk a csokit szinűltig. Egy simítólapát (spatula) segítségével egyenesre lehúzzuk az alját. A felesleges csoki nagyját így eltávolítottuk. Kicsit megrázogatjuk, hogy a bubik feljöjjenek.

Fagyasztóba tesszük kb. 20-30perc

Ha megdermedt ki fordítjuk őket a szilikon formából óvatosan.

Tálaljuk/csomagoljuk.

Esküvőkre nagyon divatos lett köszönő ajándéknak! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://schoffhauzerbarbara.blog.hu/api/trackback/id/tr158546672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása