Hozzávalók:
Sok-sok csokoládé, még a legolcsóbb tescossal is lehet jól dolgozni és egész finom..
Mogyoró/dió/aszalt apró gyümölcs/pisztácia/csoki drazsé..stb.
Bonbon forma
Hűtő, fagyasztó része
Nem szőrt hullató ecset (javasolom a fehéres színű mű festő ecseteket)
Kanál
Spatula
Készítés:
A csokoládét vízgőz felett 36fokosra felolvasztjuk. Testhőmérsékletűre, nem meleg, ha bele érünk, de már folyós. Ecset segítségével jól kikenjük a forma alját, oldalát.
Fagyasztóban dermesztjük kb. 5 perc
Kivesszük, tele tesszük minden jóval. Bele kanalazzuk a csokit szinűltig. Egy simítólapát (spatula) segítségével egyenesre lehúzzuk az alját. A felesleges csoki nagyját így eltávolítottuk. Kicsit megrázogatjuk, hogy a bubik feljöjjenek.
Fagyasztóba tesszük kb. 20-30perc
Ha megdermedt ki fordítjuk őket a szilikon formából óvatosan.
Tálaljuk/csomagoljuk.
Esküvőkre nagyon divatos lett köszönő ajándéknak! :)