Battenberg Sütemény
2016. március 30. írta: Schoffhauzer Barbara

Battenberg Sütemény

Egyik kedvencem lett! Nem hittem volna, hogy ez tényleg ilyen finom! :D

Bár én most csak cukormázzal öntöttem le. :D

 

Hozzávalók:

  • 40 dkg marcipánmassza
  • 17 dkg margarin
  • 17 dkg cukor
  • 17 dkg liszt
  • 2db tojás
  • házi baracklekvár
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • pár csepp rózsaszín ételfesték
  • 1,5 citrom

Elkészítés:

A vajat keverd habosra a cukorral, a vaníliás cukorral, majd egyesével add hozzá a tojásokat, és facsard bele a citrom levét. A lisztet elegyítsd a sütőporral, és forgasd a masszához. Válaszd két egyenlő részre a nyers tésztát, és az egyik felét színezd rózsaszínre ételfestékkel. Vigyázz, ne ess túlzásba.

Ha nincs Battenberg-sütőformád, akkor végy elő egy kisméretű tepsit, béleld ki sütőpapírral. Oszd két részre alufóliával, az egyikbe egyengesd a rózsaszín masszát, a másikba pedig a simát. Arra ügyelj, ha túl nagy a tepsid, akkor szétfolyik benne a tészta. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb.25 perc alatt süsd meg, majd hagyd a formában kihűlni.

Ezt követően mindkét színű piskótát vágd ketté hosszában, így négy egyforma nagyságú csíkot kapsz. Melegítsd fel a lekvárt, és ragaszd vele össze a tésztákat. Alulra tégy egy rózsaszín lapot, mellé egy sárgát, majd a rózsaszín fölé egy sárgát, mellé pedig a megmaradt rózsaszínt. A tészta külsejét is kend be lekvárral. A marcipánt nyújtsd körülbelül 3 milliméter vastagra, és vond be vele a sütit, a tenyereddel óvatosan simítsd el a marcipánmasszát a tésztán. Én megszórtam a tetejeét dr. oetkeres decor ezüst gyönggyel. :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://schoffhauzerbarbara.blog.hu/api/trackback/id/tr748546724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása