Egyik kedvencem lett! Nem hittem volna, hogy ez tényleg ilyen finom! :D
Bár én most csak cukormázzal öntöttem le. :D
Hozzávalók:
- 40 dkg marcipánmassza
- 17 dkg margarin
- 17 dkg cukor
- 17 dkg liszt
- 2db tojás
- házi baracklekvár
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kávéskanál sütőpor
- pár csepp rózsaszín ételfesték
- 1,5 citrom
Elkészítés:
A vajat keverd habosra a cukorral, a vaníliás cukorral, majd egyesével add hozzá a tojásokat, és facsard bele a citrom levét. A lisztet elegyítsd a sütőporral, és forgasd a masszához. Válaszd két egyenlő részre a nyers tésztát, és az egyik felét színezd rózsaszínre ételfestékkel. Vigyázz, ne ess túlzásba.
Ha nincs Battenberg-sütőformád, akkor végy elő egy kisméretű tepsit, béleld ki sütőpapírral. Oszd két részre alufóliával, az egyikbe egyengesd a rózsaszín masszát, a másikba pedig a simát. Arra ügyelj, ha túl nagy a tepsid, akkor szétfolyik benne a tészta. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb.25 perc alatt süsd meg, majd hagyd a formában kihűlni.
Ezt követően mindkét színű piskótát vágd ketté hosszában, így négy egyforma nagyságú csíkot kapsz. Melegítsd fel a lekvárt, és ragaszd vele össze a tésztákat. Alulra tégy egy rózsaszín lapot, mellé egy sárgát, majd a rózsaszín fölé egy sárgát, mellé pedig a megmaradt rózsaszínt. A tészta külsejét is kend be lekvárral. A marcipánt nyújtsd körülbelül 3 milliméter vastagra, és vond be vele a sütit, a tenyereddel óvatosan simítsd el a marcipánmasszát a tésztán. Én megszórtam a tetejeét dr. oetkeres decor ezüst gyönggyel. :)