Hozzávalók:
6db tojás
30dkg liszt
1cs. sütőpor
3dl tej (mizo laktóz mentes)
pici só
12dkg barna cukor
Elkészítése:
Tojások szétválasztása.
Fehérjét a cukor 2/3-ával habbá verjük. A cukrot csak akkor adagoljuk a fehérjéhez, ha már a habverés közben fodrozódni kezd a fehérje.
Sárgáját a liszttel, sóval, sütőporral és a tejjel sima masszává kevertetjük.
A fehérjét óvatosan a sárgájához keverjük fakanállal. A fehérje 1/3-át össze törhetjük, hogy lazítsunk a tésztán.
Egy serpenyőbe kókusz olajat teszünk (lehet vaj vagy más olaj is, csak mi kicsit egészségesebben, tudatosabban próbálunk étkezni a vőlegényemmel.)
Ha forró az olaj egy kisebb merőkanálnyit teszünk a serpenyőbe, ami kicsit szétterítünk. Sütőlapáttal fordítjuk, ha aranybarna az egyik fele.
Én törlőpapírral kibélelt tányérra szoktam tenni, ha mindkét fele átsült.
Az amerikaiak juharsziruppal és vajkockával tálalják és fogyasztják.
Én inkább a friss gyümölcsökre és a házi lekvárra esküszöm! :D