Amerikai palacsinta
2016. május 01. írta: Schoffhauzer Barbara

Amerikai palacsinta

Hozzávalók:

6db tojás

30dkg liszt

1cs. sütőpor

3dl tej (mizo laktóz mentes)

pici só

12dkg barna cukor

 

Elkészítése:

Tojások szétválasztása.

Fehérjét a cukor 2/3-ával habbá verjük. A cukrot csak akkor adagoljuk a fehérjéhez, ha már a habverés közben fodrozódni kezd a fehérje.

 

Sárgáját a liszttel, sóval, sütőporral és a tejjel sima masszává kevertetjük.

 

A fehérjét óvatosan a sárgájához keverjük fakanállal. A fehérje 1/3-át össze törhetjük, hogy lazítsunk a tésztán.

 

Egy serpenyőbe kókusz olajat teszünk (lehet vaj vagy  más olaj is, csak mi kicsit egészségesebben, tudatosabban próbálunk étkezni a vőlegényemmel.)

Ha forró az olaj egy kisebb merőkanálnyit teszünk a serpenyőbe, ami kicsit szétterítünk. Sütőlapáttal fordítjuk, ha aranybarna az egyik fele.

Én törlőpapírral kibélelt tányérra szoktam tenni, ha mindkét fele átsült.

Az amerikaiak juharsziruppal és vajkockával tálalják és fogyasztják.

 

Én inkább a friss gyümölcsökre és a házi lekvárra esküszöm! :D

A bejegyzés trackback címe:

https://schoffhauzerbarbara.blog.hu/api/trackback/id/tr418676674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása