Hozzávalók:
2 kis doboz laktóz mentes tejföl (én ennek a dobozkáját használom a többi anyag kiméréséhez)
4 kis tejfölös doboznyi liszt (schar mix it)
1 kis tejfölös doboznyi olvasztott kókuszolaj (napraforgó/pálma is jó)
2 kis tejfölös doboznyi barna cukor
1cs. sütőpor (haas glutén mentes)
1cs. vaníliás cukor (házi, glutén mentes)
2db tojás (házi)
Készítése:
Mindent egybe öntünk, csomómentesre keverjük.
Muffin formákat kipapírozzuk, ha nincs otthon muffin papír, akkor jó a sütőpapír, de akár alufóliázhatjuk is a formát. Ha egyik sincs otthon akkor jöhet a jó öreg zsiradékos-lisztes megoldás is. (A sütőformákat ki kell kenni zsiradékkal legjobb a folyós állagú, és utána vékonyan lisztezni.) Én ezt azért nem szeretem mert sokat kell vakargatni a formát mosogatásnál és szinte mindig karcolgatom szegényt.
1ek. tésztát teszünk mindegyik aljába, majd arra jöhet a töltelék (házi lekvár / felkockázott gyümölcs / aszalt gyümölcs..stb) és újból 1ek. tészta a tetejére. Ha szeretnénk a tetejét is megszórhatjuk valamivel pl. magvak, dekor cukor..stb. Töltelék nélkül is elkészíthető, bár úgy nincs benne annyi élvezeti érték.
Maximum 3/4-ig tegyük a tésztát a formákba, mert megnő sütéskor!
180fokon sütjük. Szép aranybarnára sütjük. Én hústűvel szoktam ellenőrizni, hogy jó-e. (Ha megszúrjuk és ráragad a tűre tészta, akkor még nyers.)
Kihűlés után fogyaszthatjuk! :D Mi és eddig az össze vendégünk imádta ezt a muffint. :D
Jó ültető"kártyának" is, köszönőajándéknak is! (..mi ballagáson terveztük ültetőkártyának, úgy, hogy egy fogpiszkálóra zászlóként ráragasztunk egy papírszalagot, amire név van nyomtatva, majd azt a muffinba tűzzük.)