Hozzávalók:
50dkg cukor
1,7dl víz
1 tk. ecet
Eszközök:
Lábos
Fémkanál
Szűrő (habszűréshez)
Tepsi(mély)
Habkártya
Feltesszük forrni a vizel és a cukrot, ha forr a habot leszűrjük róla (javasolom, hogy készítsünk magunk mellé egy vizes tálat, amibe öblítjük a szűrőt).
Beleöntjük az ecetet. És addig melegítjük, míg 115 fokos nem lesz.
Kézi próba: egy fém kanalat teszünk a szirupba, majd kivesszük, a hüvelyk és mutatóujjunkkal lehúzzuk róla a szirupot és össze érintjük a két ujjunkat, ahogy széthúzzuk a két ujjunkat, felfelé és lefelé történő mozdulatnál egy cukor szálnak kell képződnie (1-2cm), ekkor már jó is a szirupunk.
Egy hideg, nagyon tiszta tepsibe öntjük, hagyjuk picit hűlni 2-3percig, majd habkártyával befelé húzkodjuk a szirup széleit, míg kicsit sűrűbb nem lesz, majd széléről rá húzkodjuk az anyagot, így folyton forgatjuk és új kristályos szerkezetet képzünk. Ezt addig csináljuk, míg fehér, nagyon-nagyon sűrű anyagot nem kapunk.
Kész is! :D