Házilag készűlt IGAZI Fondant (gluténmentes, laktóz mentes, tejmentes, tojás mentes)
2016. február 17. írta: Schoffhauzer Barbara

Házilag készűlt IGAZI Fondant (gluténmentes, laktóz mentes, tejmentes, tojás mentes)

Hozzávalók:

50dkg cukor

1,7dl víz

1 tk. ecet

 

Eszközök:

Lábos

Fémkanál

Szűrő (habszűréshez)

Tepsi(mély)

Habkártya

 

Feltesszük forrni a vizel és a cukrot, ha forr a habot leszűrjük róla (javasolom, hogy készítsünk magunk mellé egy vizes tálat, amibe öblítjük a szűrőt).

Beleöntjük az ecetet. És addig melegítjük, míg 115 fokos nem lesz.

Kézi próba: egy fém kanalat teszünk a szirupba, majd kivesszük, a hüvelyk és mutatóujjunkkal lehúzzuk róla a szirupot és össze érintjük a két ujjunkat, ahogy széthúzzuk a két ujjunkat, felfelé és lefelé történő mozdulatnál egy cukor szálnak kell képződnie (1-2cm), ekkor már jó is a szirupunk.

Egy hideg, nagyon tiszta tepsibe öntjük, hagyjuk picit hűlni 2-3percig, majd habkártyával befelé húzkodjuk a szirup széleit, míg kicsit sűrűbb nem lesz, majd széléről rá húzkodjuk az anyagot, így folyton forgatjuk és új kristályos szerkezetet képzünk. Ezt addig csináljuk, míg fehér, nagyon-nagyon sűrű anyagot nem kapunk.

Kész is! :D

A bejegyzés trackback címe:

https://schoffhauzerbarbara.blog.hu/api/trackback/id/tr88398938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása