Sziasztok!
Hát ma is készűlt valami finom!
Hozzávalók:
liszt (schar mix it) 13dkg
tojás 6db
cukor 12dkg
kakaópor (szerencsi kakaó) 1dkg (KB.)
lekvár (házi) 5-6ek. (KB.)
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk.
A tojásfehérjét kevés cukorral (1/3) habbá verjük.
A tojássárgáját a többi cukorral fehéredésig krémesre veretjük.
A sárgájás krémhez adagoljuk a tojásfehérjéset apránként. Elkeverjük úgy hogy össze ne törjük a habot.
A habos krémhez adagoljuk a lisztet óvatosan keverjük.
Ebből kiveszünk 3-4 ek-al és egy tálban kakaóporral jól kikeverjük.
Sütőpapírt teszünk a tepsi aljába és a csokis piskóta krémet ráfolyatjuk tetszés szerint.
Erre rá jöhet a sima piskóta krém.
180fokon sütjük.
Ha kész hagyjuk kihűlni. Ha kemény a lekvár forraljuk fel, mert úgy jobban elkenhető.
A piskótáról huzzuk le a papírt, majd a NEM mintás felére kenjük a lekvárt. Ezután tekerjük fel, szorosan csavarjuk, mert ha nem elég szoros, akkor hézagos lesz a közepe.
Hagyjuk állni egy kicsit, úgy hogy a piskóta vége legyen alul, úgy nem csúszik szét.
Mi megporcukroztuk a tetejét! :)
Figyelem: a piskóta teteje könnyen kihárad, ha levegőn hagyjuk!!