Dobos tortára Dobos cukor
2016. február 17. írta: Schoffhauzer Barbara

Dobos tortára Dobos cukor

20-as méretű torta karikában sült piskótánál kb. 30-40dkg kristálycukorra van szükségünk.

Lábosban elolvasztjuk a cukrot kis lángon. (Figyeljünk, hogy ne legyen kristályos, de számoljunk azzal is, hogy a saját melegében még olvad picit.)

Ráöntjük a piskótalap közepére (márványpulton dolgozzunk, ha van rá lehetőségünk), majd gyors, de óvatos mozdulatokkal a kenőkéssel elsimítjuk.

Egyből utána vékonyan vajazott késsel megérintjük a csíkokat, hogy hányba szeretnénk elvágni. NE nyomjuk rá, mert úgy csak beleragad a kés, finoman éppen hogy érintve jelöljük meg. (Ne az élével érintsd!)

Majd a kés élével elvágjuk a jelölt vonalaknál a szeleteket.

A bejegyzés trackback címe:

https://schoffhauzerbarbara.blog.hu/api/trackback/id/tr868398852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása