Meggyes Gyümölcsös Bécsi krémes Glutén és Laktóz mentes
2015. december 19. írta: Schoffhauzer Barbara

Meggyes Gyümölcsös Bécsi krémes Glutén és Laktóz mentes

TEJSZÍNES KRÉM :

Hozzávalók:

tej 0,5l

pudingpor (haas glutén mentes) 6dkg

vanílliás cukor 1tasak

kristály cukor 12dkg

tojás sárgája 1db

növényi habtejszín 4dl

 

Elkészítés:

Pudingpor+ tojás sárgája+ kevés tej--> csomómentesre keverés

Többi tej+ cukor+ vanílliás cukor--> forralás

 

A felforrt tejbe öntjük a tojásos keveréket és folytonos kevergetés mellett besűrítjük.

Ha sűrű levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.

 

Hogyha kihűlt géppel csomómentesre keverjük.

A hideg tejszínt és a kihűlt pudingot össze öntjük, habbá verjük!

Hűtőbe tegyük, míg fel nem használjuk!

 

PISKÓTA:

Hozzávalók:

8db tojás (ketté választva)

 20dkg liszt (schar mix it)

16dkg kristály cukor

 

Elkészítése:

A tojás fehérjéket elkezdjük kihabosítani géppel, és közben apránként adagoljuk hozzá a cukor 2/3-át, kemény habot képzünk de nem túl keményet, mert akkor nehéz lesz elkeverni a tésztába, és fehér darabkás lesz a piskóta kisülés után.

 

A tojás sárgájához adjuk a cukrot és fehéredésig veretjük a géppel/ kézzel.

A sárgájához adjuk a fehérje maximum 1/3-át és elkeverjük, ez össze is törhet.

A többi fehérjét is bele tesszük, majd óvatosan kanállal, határozott mozdulatokkal elkeverjük, úgy hogy össze ne törjük a habot!!

 

Technikai TIPP.:

Fogjuk meg a bal kezünkkel a tál felső, velünk szemben lévő száját és fordítsuk lefelé az óra járásával ellentétesen, miközben a jobb kezünk szintén felülről, a velünk szemben lévő tál szájánál tartja a kanalat és az óra járásával megeggyező irányba halad, határozottan és gyorsan!!

 

Ezután egy formába tegyünk sütőpapírt, vagy olajozzuk és lisztezzük.

A tésztát öntsük bele a formába!

ELŐMELEGÍTETT sütőben 180-190 fokon sütjük.

Miután kisült hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt piskóta szedjük ki a formából és vágjuk 2-be.

 

GYÜMÖLCSÖS RÉTEG:

Hozzávalók:

víz/laktóz mentes tej 0,2l (ha sok a leve a gyümölcsnek akkor nem kell!!)

pudingpor 10dkg

kristály cukor 16dkg

gyümölcs 50dkg

 

Elkészítés:

pudingpor+ kevés folyadék--> csomómentesre keverés

folyadék+ gyümölcs--> feltesszük főni

Puhára főtt gyümölcshöz hozzáadjuk a cukrot és ha szeretnénk most fűszerezhetünk is! (kevés fahéjat tettem hozzá)

Ha elolvad a cukor, akkor hozzáöntjük a pudingos keveréket és besűrítjük. Folyton kevergessük és ha jó sűrű azonnal vegyük le a tűzről és még melegen kenjük rá a piskótánkra!!! (ha kihűl még ennyire sem kenhető az állaga!!)

 

Ezután jöhet rá a tejszínes krémünk, majd arra a piskótát fordítsuk rá.

A tetejére:

növényi habtejszín  1dl

szitált kakaópor kb. 1,5 dkg

Verjük habbá a tejszínt, kenjük a sütemény tetejére és kakaóporral hintsük meg.

 

Más gyümölccsel is elkészíthető!!!!!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://schoffhauzerbarbara.blog.hu/api/trackback/id/tr878184130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása