Salt Dough (só-liszt gyurma)
2015. december 13. írta: Schoffhauzer Barbara

Salt Dough (só-liszt gyurma)

Nem ehető!

Sajnos itt nálunk már nem örvend akkora népszerűségnek..bár ettől egészen különleges is és ami még fontosabb nagyon OLCSÓ!

Számtalan dekoráció készűlhet belőle:

-karácsonyfa dísz.

-húsvéti fára dísz.

-gyerkőc mancs lenyomata.

-esküvőre köszönő ajándék, akár monogrammokkal ellátva.

-ültető kártya helyett is nagyszerű.

-szalvéta díszként is dukál.

-3D-s faliképet is lehet belőle készíteni...nálunk ezt mindenki imádja (gyerekszobába vitorlás)

-ablakba damilra függesztve pl. hópehelyként.

-szélcsengőnek.

-tálnak.

...stb. számtalan felhasznállási módja létezik.

Festhető is, de akár a tésztát magát is megszínezhetjük.

Recept:

Hozzávalók:

20 dkg liszt
20 dkg só
125 ml víz
2 evőkanál étolaj
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk.
Könnyen kezelhető gyurmát kapunk, amiből kedvünk szerint meseszép ajándéktárgyakat alkothatunk.
Sütőben, először résnyire nyitott ajtó mellett 80 fokon,
majd zárt ajtó mellett 90 fokon,
120-on,
végül 150 fokon szárítjuk a sókerámiákat legalább 2-3 órába tellik.
Szabad levegőn is száríthatóak, de úgy több napba telik, mire szépen megkeményednek a tészták.
Festékek:
Tempera
Akrill festék
Hobbi festékek
Üvegfesték
A lakkoktól szép fényesek lesznek! :D
Ha kilyukasztjuk, akkor fel is akasztható!
+ egy TIPP:  ha csipkét/ fa égat/ vásznat/ levelet nyomunk bele, akkor csodás mintákat kapunk! (nyújtófával simítsuk bele, majd húzzuk le.)

 

Reméllem ti is annyira élvezitek a díszítést, mint mi! ^.^ <3

A bejegyzés trackback címe:

https://schoffhauzerbarbara.blog.hu/api/trackback/id/tr58168924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása